Omställningslösningar

Two women discussing Right Management's outplacement services in an office.

Förändras till det bättre

Right Managements Omställningslösningar är vinnande koncept för alla parter:

  • Tidigare medarbetare får professionell hjälp att identifiera och förbereda sig för nästa steg i sin karriär och de kommer upp på fötterna snabbare.
  • Nuvarande medarbetare är mer benägna att se positivt på förändringarna och fortsätter vara engagerade och hängivna sitt arbete.
  • Organisationen behåller sin produktivitet, skyddar sitt varumärke och minskar verksamhetsrisker under förändringen.

Right Management har hjälpt fler än 3,5 miljoner människor runt om i världen att utvecklas till nya roller, karriärer och möjligheter, samtidigt som vi hjälper organisationer att öka sin flexibilitet och förmåga att ställa om. Lär er hur våra omställningslösningar kan gynna er organisation.

Omställningslösningar

Under de senaste +35 åren har Right Management utvecklat och hjälpt över 3 miljoner människor att utvecklas till nya roller, karriärer och möjligheter.

Vi har en unikt stark position i att guida organisationer och individer genom förändringar och övergångar. Vi förser er med innovativa verktyg och ett engagerat supportteam som hjälper er att planera, kommunicera och genomföra förändringar.

Medarbetare som skall sluta drar nytta av våra beprövade karriäromställningslösningar, som inkluderar coaching och kompetensutveckling. Medarbetarna kan även hjälpas att finna det jobb som matchar just deras profil genom en applikation i vår portal RightEverywhere®.

Dagens föränderliga arbetsmarknad kräver att arbetsgivare, och anställda, ständigt måste vara förberedda på att ställa om.

  • En omorganisering kan krävas för att anpassa och sammanföra affärs- och talangstrategier när den ekonomiska verkligheten eller marknadens krav förändras.
  • Organisationer måste kunna hantera mobilitet och genomförandet av övergångar på ett sätt som upprätthåller produktiviteten, skyddar varumärkets rykte samt reducerar risk.

Som globala karriärexperter guidar Right Management ledare genom förändring samt stärker medarbetare som slutar att finna och övergå till nästa steg i sin karriär.

 

Hur hjälper omställningslösningar organisationer att implementera smidiga och produktiva övergångar?

  • Organisationer som försetts med omställningslösningar rapporterar positiva resultat bestående av ett ökat engagemang, produktivitet samt lojalitet bland de medarbetare som är kvar.
  • Right Management levererar kandidaterna i branschens bästa upplevelse genom att hjälpa er bygga upp ett starkt varumärke bland nuvarande, tidigare och potentiella medarbetare.

Programmet RightChoice® kombinerar personlig karriärcoaching med innovativa webbverktyg, evenemang, seminarium och webbinarium för att ge ett oöverträffat stöd till organisationer samt deras anställda under tider av förändring. Vi levererar:

Hängivet och engagerat team från början till slut

Right Management samarbetar med era ledare för att planera, kommunicera och stötta förändringsprocessen. Från att träna logistik- och kommunikationschefer, till att stötta och ge råd under dagen vid underrättelsen, försäkrar vi er att övergången hanteras professionellt och med största respekt för de medarbetare som slutar.

Omställningslösningar och stöd för medarbetare som slutar

Genom att hjälpa de medarbetare som slutar att landa i ett nytt arbete fortare och finna tillfredställande roller där de anses värdefulla, bidrar vi till att säkerställa stödet av ert varumärke och rykte. Vi förser de övergående anställda med:

  • Coaching och självskattningar för att hjälpa dem fastställa nästa steg i karriären
  • Tillgång till lokala konsulter som hjälper till med jobbsökandet
  • Verktyg och resurser som hjälper deltagarna att landa i nytt arbete snabbare genom vår innovativa plattform, RightEverywhere®.

Transparent rapportering

Vår kundportal Right InTouch™ ger dig, som kund, kontroll över löpande statusuppdateringar från de övergående medarbetarna samt deras nöjdhet till förändringsprocessen. Data i realtid håller koll på schemat och ger en överblick av din investering i dessa lösningar.

Globala möjligheter. Lokal leverans.

Som en del av ManpowerGroup, har vi tillgång till globala resurser och marknadsinsikter. Vi kan leverera karriäromställningslösningar över hela världen genom Right Managements kunniga lokala underkonsulter.

Vår beprövade expertis säkerställer en snabb och effektiv övergång med ett mål på så få störningar som möjligt.

Att Genomföra Framgångsrika Övergångar under Bibehållandet av Värdighet och Respekt

Det dynamiska företagsklimatet hos Procter & Gamble (P&G) betyder att organisationen är i konstant utveckling att anpassas till den pågående förändringen. Se hur Right Management ingick ett partnerskap med organisationen för att försäkra att de medarbetarna som skulle lämna fick de bästa omställningslösningarna som finns samtidigt som medarbetarna behandlades med värdighet och respekt.

En övergång av 6000 anställda globalt kräver en global räckvidd och en lokal distribution

För att kunna bemöta det förändrade behovet av en dynamisk marknad, behövde den här organisationen justera deras talangstrategi. Right Management erbjöd en skräddarsydd lösning som behandlade den globala komplexiteten och mötte kundens mål genom att tillhandahålla en enhetlig upplevelse för de övergående anställda.

 

Utforska fler av våra lösningar

Vi är globala karriärexperter. Med ett delat fokus på att utveckla organisationer, ledare, medarbetare och karriärer, hjälper vi verksamheter och individer att bli framgångsrika.

KARRIÄRUTVECKLING

Nyckeln till att lyckas i den mänskliga tidsåldern är att som arbetsgivare kunna engagera, utveckla och behålla talangar. Över 75 % av alla arbetsgivare tycker dock att just detta är svårt. Få förståelse för hur en effektiv strategi för ett karriärfokuserat ledarskap kan hjälpa till att förbättra engagemanget, främja de anställdas utveckling samt säkerställa att er organisation även fortsättningsvis ses som en attraktiv arbetsgivare.

LEDARSKAPSUTVECKLING

87 % av alla organisationer tror sig inte ha rätt framtida ledare identifierade för att fylla kommande roller med. Väljer ni de “rätta” kandidaterna eller finns det en läcka i er pipeline för effektiv ledarutveckling? Förstå hur vår P3 Ledarutvecklingsmodell kan hjälpa er att identifiera och utveckla de rätta ledarna i er organisation.

ORGANISATORISK EFFEKTIVITET

Att vårda och utveckla talangerna, mer än kapitalet. Oberoende entreprenörer. Privatpersoner tar över, det sker en ”uberisering” av arbetet. The Human Cloud – en ny virtuell värld. Visionen kommer före lönechecken. Att vara en effektiv organisation är en annan sak idag. Right Management kan förse och hjälpa er som organisation med både verktyg och strategier för att lyckas i den mänskliga tidsåldern.